פרסומים חדשים

האם בדיקה צולבת שיטתית עשויה להפחית טעויות רפואיות מצד רופאים בחדרי מיון? (JAMA Intern Med)

24/04/2018

מערכת של בדיקה צולבת (Cross-Check) יומית בקרב רופאים בחדרי מיון לוותה בירידה בחלק מהטעויות הרפואיות, אך לא בכולן, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי חדש מצרפת, שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine.

להמשך קריאה


לטעות זה אנושי: טעויות רפואיות מהוות את גורם התמותה השלישי בגודלו (תשדיר תאגיד השידור כאן)

08/02/2018

הערב שודר בתאגיד השידור "כאן" סרטו של יאיר מוזר אשר בחן את סוגית הטעויות הרפואיות, דווקא מנקודת הראות של הצוות הרפואי.
ע"פ מס' דוברים בסרט, הטעויות הרפואיות מהוות כיום את גורם התמותה מס' 3 (אחרי מחלות לב וסרטן) והן מוערכות בישראל בכ-8,000 מקרי תמותה בשנה.


הערכת היקף טעויות רפואיות והנטל הכלכלי בעקבות טעויות אלו באנגליה (Centre for Health Economics)

26/02/2018

מנתונים חדשים מטעם ה-Centre for Health Economicsבאנגליה עולה כי בכל שנה באנגליה ניתן לזהות מאות מיליוני טעויות בטיפול תרופתי. לדברי הכותבים, אמנם חלק גדול מהטעויות הללו אינו מוביל לנזק למטופל או שכרוך בנזק קל בלבד, אך עדיין מדובר בעשרות מיליוני טעויות העשויות להיות בעלות חשיבות קלינית.

להמשך קריאה


הערכת סוגים נפוצים של טעויות בטיפול רפואי בהרדמת ילדים (Anesth Analg)

27/11/2017
במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesia & Analgesia מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, המציגים את הסוגים הכי נפוצים של טעויות רפואיות סביב ביצוע הרדמה בילדים עם הנחיות לגישות מניעה בעתיד. חלק גדול מהטעויות הללו ניתן למניעה כמעט כליל באמצעות שימוש במזרקים מוכנים מראש, בר-קוד בעת מתן התרופה למניעת החלפת מזרקים ואישור המינון הנכון ובדיקה ע"י שני אנשי צוות רפואי לאישור נכונות הטיפול.

להמשך קריאה


טעות רפואית – זה הגורם השלישי לתמותה בארה"ב

02/06/2016

טעות רפואית אינה כלולה בתעודת פטירה ואף אינה מדורגת כסיבת מוות. שני חוקרים אמריקאים בדקו את תרומתו של גורם זה לתמותה בארה"ב.

 

להמשך קריאה


טעויות אבחנתיות בהערכת כאבי בטן בחדרי מיון
(Emerg Med J.)

20/04/2016
במאמר שפורסם בכתב העת Emergency Medicine Journalמדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טעויות בהערכה האבחנתית של כאבי בטן בחדרי מיון לרוב נוגעות לטעויות בנטילת אנמנזה, הזמנה של בדיקות לא-מספקות ובעיות הנוגעות למעקב אחר תוצאות בדיקות חריגות.

להמשך קריאה 


השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.